Home »

 
 

Изграждане на балкони

 

„АЗЕТ КЪМПНИ” предлага на своите клиенти услугата – изграждане на балкони, демонтаж на винкел и поставяне на PVC дограма. Услугата е съобразена с вида на строителството на сградата.

>> Панелни сгради*

За да се остъкли балконът, задължително се изгражда с газобетонени тухли с минимална ширина 10см. Това условие е необходимо за да се положи дограмата върху достатъчно здрава и широка основа. Използват се газобетонни тухли за да се намали натоварването върху плочата на балкона и за да се съкрати времето за изграждане.
В услугата е включено правене на двустранна груба замазка на тухлите за предпазване от влага. Препоръчително е върху зидарията да се направи завършваща (фина) шпакловка отвътре и изолация отвън, след монтажа на новата дограма.
За да се покрият стандартните показания за топлоизолация само с газобетон, трябва да се използват тухли с дебелина 30см, което за повечето балкони е невъзможно и опасно.

При желание от страна на клиента може да се изграждат допълнителни стени и да се повишават нивата на парапетите, за да се намали размера на прозореца. ВАЖНО е да се знае, че не се демонтира старият парапет на балкона, а се изгражда от вътрешната му страна.

 

>> Тухлени сгради*

Разнообразието от тухлени сгради е голямо и подходът към тях е специфичен за всяка сграда. В повечето случаи парапетите на тези сгради са масивни и с достатъчна ширина за поставяне на новата дограма. При тези балкони обикновено се изграждат нови стени или се повишава нивото на парапета, което намалява размера на прозорците.

*Поради разнообразието на видове и размери на балкони е препоръчително да направите грубо замерване на Вашия и тогава да се обърнете за повече информация и цена към нас.